YinYoga

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin, vila, och yang, aktivitet, i livet i stort ökar vårt välbefinnande på alla plan. Vi stannar länge i våra positioner, mellan 3-5 minuter för att i stillhet men kraftfullhet frigöra spänningar och rensa sinnet.

Alla kan yinyoga utefter sina förutsättningar. 

HathaYoga – Yin & Yang

En ren och enkel yogastil som innehåller ingredienser av andning, meditation, positioner, avslappningsteknik. Vi flyter genom solhälsningar, krigare, trianglar och mycket mer.  En balans av aktivitet & vila – Yin & Yang Vi går in i varje yogasession med kravlösheten i centrum och lämnar prestigen utanför dörren. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar

MediYoga

MediYoga är en patientsäkrad, forskningsbaserad yoga anpassad efter ALLA individer. Yogan utförs med lugna sköna rörelser, avslappningar, andningsteknik och olika mantra som skapar vibrationer i cellerna. Detta är en yogaform som magiskt hjälper dej med bland annat:

  • minskad stress
  • utbrändhet
  • huvudvärk/migrän
  • smärta
  • högt blodtryck
  • sömnproblem och mycket mycket mer

Medi med gong

MediYoga med GONG utgår från mediyogans bas. Vi yogar till sköna vibrationer från ljudet av den vackra GONGen som i sin tur skakar sin kraft in på cellnivå för en djup läkning av kropp & sinne

Restorative

Restorative yoga är en typ av aktiv avslappning för att kunna starta om vårt nervsystem. Tanken är att stanna kvar i positionerna under så pass lång tid att nervsystemet kan växla om, från att avfyra från sin aktiva del till sin mer återhämtande del. En del av positionerna är inspirerade från Yinyogan.

Gravidyoga

Yoga för gravida innehåller ingredienser av andningsteknik, meditation, närvaro och positioner som stärker kvinnans gravida kropp samt förbereder leder och ligament inför den kommande förlossningen. 

Att träna yoga när du är gravid gynnar både dej själv och ditt barns välbefinnande. Yoga förebygger stress och ökar energin. Att träna olika kroppspositioner, andningsteknik och meditation ökar ditt kroppsmedvetande som hjälper dej att komma närmare ditt barn redan i tidig graviditet. Besvär som ryggvärk, foglossning och bråck kan lindras och förebyggas genom att lägga tid på yogaträning.

Sömnproblem kan vara en stor bov under din graviditet. Yogan får dej att slappna av och sova bättre. Yogan hjälper också dej som kvinna att lära dej avslappning och andning på rätt sätt inför förlossningen. Återhämtningen efteråt kortas ner eftersom din kropp blir stark och stabil.